Aktuelt

Møre og Romsdal fylkeskommune skal gjere sikringsarbeid i Heggurtunnelen mellom Valldal og Tafjord i sommar. Sikringa er ein del av fylkeskommunen si koronapakke for å oppretthalde aktiviteten i anleggsmarknaden.

Stordal og Norddal kommunar dreg med seg for høgt driftsnivå frå tidlegare. Samla sett er ubalansen i økonomien så stor, at det er behov for ein omfattande omstillingsprosess. Per i dag vurderer administrasjonen ubalansen i drifta til å vere om lag 22 millionar kroner.

Den årlege ruteendringsprosessen for ferje-, hurtigbåt og bussruter vil starte i september 2020. Fylket ønsker innspel på ruter som fungerer godt og mindre godt, gjerne med forslag til endringar der tilbodet ikkje fungerer godt nok.

Det er ønskeleg å inngå ein rammeavtale med fleire kvalifiserte leverandørar for rørleggartenester og materiell i høve drift og vedlikehald av kommunal infrastruktur og eigedom.

Fleire kommunale bygg og funksjonar opnar opp frå 1. juni. Gjeldande smittevernreglar skal følgjast alle stader.

I år meir enn nokon gong treng vi å kome ut i frisk luft, bruke kroppen og hente overskot.

Frå i dag kan frivillige lag og organisasjonar søke om momskompensasjon frå Lotteri- og stiftelsestilsynet som skal fordele 1,685 milliardar kroner i momskompensasjon.

Kjære innbyggjar, vi vil gjerne høyre kva tiltak du meinar er viktig å få realisert i Fjord kommune for å oppnå reduksjon av klimagassutsleppa. Ved å klikke på vedlagte lenke kan du svare på nokre spørsmål og samtidig kome med forslag til tiltak som kommuna bør satse på.

Det betyr at treningar og annan organisert idrettsaktivitet kan gjennomførast i tråd med dei til ei kvar tid gjeldande føringar frå sentrale styresmakter. Det er Helsedirektoratet sine tilrådingar og idretten/særforbunda sine eigne retningslinjer som gjeld for dei ulike aktivitetane. Det er viktig å presisere at pr no er det ikkje lov å bruke dusjanlegga.

Fjord kommune har tre eigedomar til sals i Tafjord, Valldal og Stordal.