Den glade enke

Møre og Romsdal fylkeskommune Den Glade Enke er den mest kjente operetten gjennom tidene. No kan du oppleve denne som miniopera, tilrettelagt for Den Kulturelle Spaserstokken. Tilbodet går til dei eldre og forestillinga blir vist i Stordalshallen onsdag 24. november kl 1400. Påmelding.

Forestillinga er lagt rundt handlinga til dette fantastiske verket fylt med humoristiske innslag og kjente songar fra Den Glade Enke og andre songar frå opera til viser.

Forestillinga er gratis, som ledd i Den Kulturelle Spaserstokk, eit tilbod frå Møre og Romsdal fylkeskommune. Plakat (PDF, 286 kB)
Forestillinga varer ein time og tilbodet går til heimebuande eldre.

For påmelding, ta kontakt med Bjørg på frivilligsentralen tlf 905 29 164.

Det blir sendt ut sms til alle påmeldte dagen før.

Minioperaen vert også vist på alle institusjonane i kommunen.

Om forestillinga:

Hanna Glawari har nettopp blitt enke, og vurderer å flytte til Oslo fra hjemkommunen Tomrefjord. Frierne står på rad, men ordføreren i Tomrefjord vet at byen har stor gjeld og vil helst at hun gifter seg med byens store sønn, Danilo, slik at formuen hennes blir i kommunen. Men Danilo og Hanna har et uoppgjort kjærlighetsforhold bak seg, og Danilo avviser idéen tvert. Han vil ikke at Hanna skal tro han gifter seg med henne for pengenes skyld. Hanna som fortsatt har følelser for ham må bruke all sin list til å få Danilo til å vedgå at han fortsatt har følelser for henne.

Etter flere forsøk på å gjøre ham sjalu, lykkes hun til slutt. Og, når han sier at han er forelsket i henne i den kjente duetten ”Enkevalsen” avslører hun de følelsene hun alltid har hatt for ham, og de forenes i en vals.

Vi har brukt denne sprudlende historien og gjort det til en 45 minutters konsert full av dans, sang, kjærlighet og humor. Konserten er utarbeidet med erfaring fra tidligere mini-operaer vi har laget for spaserstokken og vi vet at dette blir noe mange kommer til å ha stor glede av.

Hanna - Stephanie Lippert
Danilo - Hallvar Djupvik